PUMPKIN CAKE Recept

Updated: Jun 18, 2020




Wat heb je nodig?

2 rijpe bananen

100 gr medjoul dadels

150 ml (amandel)melk

400 gr pompoenblokjes (diepvries)

100 gr havermeel (gemalen havermout)

100 gr kokosmeel

3 tl speculaaskruiden of kaneel

2 tl bakpoeder

Topping:

25 gr gehakte walnoten

Handje blauwe bessen

(deze bewaar je voor het laatst)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de pompoenblokjes 5 min in een laagje water.

Meng alle droge ingrediënten en zet aan de kant.

Pureer de bananen, dadels en pompoen samen met de amandelmelk tot een glad geheel.

Meng het vervolgens met de droge ingrediënten. Zorg dat je het echt heel goed mengt anders valt de cake na het bakken uit elkaar.

Schep het in een cakevorm die bedekt is met bakpapier.

Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel.

Gooi de bessen eroverheen en druk zacht aan. Doe hetzelfde met de walnoten.

Zet de cake ongeveer 50 min in de oven. (Afhankelijk van je oven)

In mijn oven moet de cake 1 uur voordat het klaar is.

De cake is klaar als je er met een cocktailprikker in prikt en deze er droog uitkomt.

Voedingswaarde:

Kcal: 1565

Khd: 236

Eiw: 46

Vet: 43

Voor de hele cake.