Gevulde pompoen

Bij de herfst horen pompoenen. En zeg nou zelf, dit is toch een plaatje! Hoe leuk staat dit op een mooie gedekte tafel.


Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

2 pompoenen (de kleine ronde)

1 kopje quinoa

1 ui

100 gram fetakaas

2 handjes ongezouten cashewnoten

3 el olijfolie

Peper en zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de ui en fruit deze aan.

Was de pompoenen goed schoon. Snijd de bovenkant eraf en bewaar deze. Je kunt hem later gebruiken als dekseltje. Verwijder de zaden binnenin met een lepel of mes.

Doe de quinoa, ui, cashew en de feta bij elkaar in een kom, voeg de olie toe en naar smaak peper en zout en meng alles goed door elkaar. Vul de pompoenen en zet ze voor 45 minuten in de oven.

Variatietip: Je kunt de feta vervangen voor een andere kaassoort of de cashewnoten voor een andere soort noten of gebruik champignons.

Recent Posts

See All